updating a 1940 s colonial house - A process for consolidating and reusing design knowledge

News Link: https:// View more of our residential case studies here Bowman Riley Interiors designed the interior concepts of an existing 81-bedroom city hotel.

The hotel was tired and had not been upgraded for many years.

We took our client to a showroom in Manchester, so they could see and touch the products to facilitate their decision making.

a process for consolidating and reusing design knowledge-28a process for consolidating and reusing design knowledge-24a process for consolidating and reusing design knowledge-13

Bowman Riley has created an appealing workspace in line with their aspirations of continuing to attract and retain the best staff. We have specified a pallet of blues to match the solicitors’ brand with greys and white to compliment.

Bespoke wallpaper has been used in specific areas to reflect the brand.

Up to six additional storeys will be added to these buildings The development introduces three new residential blocks across the site masterplan including a 27 storey tower (the tallest outside of Media City), a large H plan block and a smaller building with an active street frontage resulting in 759 apartments.

As part of the masterplan, the new and refurbished structures will be integrated within a new landscaping scheme linked with a network of new and upgraded pedestrian and traffic routes.

The apartments are now decorated and furnished to a high standard to meet the needs of residents in the private rented sector.

View our more of our residential experience here: Residential Case Studies Bowman Riley Architects has designed a new four/five bedroom detached family house on 0.296 acres on land to the rear of 20 Victoria Avenue currently occupied by a garden in Westbourne Drive, Menston.

To complete the look, we incorporated a full-length mirror, stone table light in black granite and dressing table with rose tinted mirror brass pedestal.

Aside from the aesthetics, we proposed features such as open wardrobes to reduce the moving parts for longevity and ease of maintenance and a turning table with an open-able lid to reveal a container for extra storage.

The hotel refurbishment brief was to create a rich and bold aesthetic to attract business travellers during the week and families at the weekends to facilitate maximum room occupancy levels.

Comments are closed.